Viola – väkivallasta vapaaksi ry on eteläsavolainen perhe- ja lähisuhdeväkivallan avopalveluyksikkö. Palvelemme sekä tekijöitä että uhreja.

VIOLA – väkivallasta vapaaksi ry juhlii 20-vuotista taivaltaan juhlaseminaarin merkeissä 6.11.2019 klo 8:30-15:30!

Seminaarin pääpuhujat tulevat Turun yliopiston FinnBrain-tutkimusryhmästä, joka tutkii ympäristön ja perimän vaikutusta lapsen kehitykseen. Tiedossa on siis mielenkiintoista uutta tietoa lapsen aivojen kehityksestä ja kehitykseen vaikuttavista tekijöistä.

Jos et ole saanut linkkiä sähköpostitse, ilmoittaudu mukaan tästä:

Haluan osallistua seminaariin paikan päällä:  https://link.webropolsurveys.com/EP/7CC944E673A03974

Seuraan seminaaria etäyhteydellä: https://link.webropolsurveys.com/EP/2555E024A0594E77

 

Tämä kysely on tarkoitettu 15-29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat kokeneet tai käyttäneet väkivaltaa seurustelusuhteessaan. Voit myös vastata kyselyyn, vaikka olisit vanhempi, mutta olet 15-29 -vuotiaana kokenut tai käyttänyt seurustelusuhteessasi väkivaltaa.

https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=921492465&_k=5Cc9IbYK3VoYw4164O9AbmPclieoLzfyX2sKZfSOpgOynPHKxm26zhP6OSH2mLKW

Violan toimisto ja puhelin on avoinna taas 1.8.2019.
Turvallista kesää!

Viola’s office and telephone are open again on 1.8.2019.
Have a safe Summer!

Mikäli olet joutunut itse tai näet jonkun toisen joutuvan väkivallan uhriksi, ota viipymättä yhteyttä hätänumeroon 112.
Hae itsellesi henkistä tukea esimerkiksi RIKOSUHRIPÄIVYSTYKSESTÄ, josta saat tukea ja tietoa tilanteessa toimimiseen.

Apua perheväkivaltatilanteissa saa TURVAKODEISTA, jonne voi hakeutua ympäri vuorokauden, myös lasten kanssa. Lapset voivat myös itse hakeutua turvakotiin. Suomen Punainen Risti ylläpitää Nuorten turvataloja pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Apua saa myös NETTITURVAKODISTA.

NAISTEN LINJA auttaa väkivaltaa, sen uhkaa tai pelkoa kokevia naisia ja tyttöjä sekä heidän läheisiään. Naisten Linjalla on maksuton neuvonta- ja tukipuhelin sekä suojattu nettipalvelu Naisten Netti.

MIESSAKIT RY:N SIVUILTA saat tietoa erotilanteen aiheuttamista tuntemuksista

RAISKAUSKRIISIKESKUS TUKINAINEN auttaa raiskauksen uhreja

Valtakunnallinen ja maksuton NOLLALINJA-PUHELINPALVELU auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan

Apua ulkomaalaistaustaisille (for foreigners!)

TIEDOTE

 

Lähisuhdeväkivaltatyön syksyn 2019 avainhenkilökoulutus

 

Etelä – Savon alueella järjestetään lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilökoulutuksia kaksi kertaa vuodessa (kevät, syksy). Haku seuraavaan, syksyllä 2019 Mikkelissä järjestettävään koulutukseen on käynnistynyt.

Koulutus toteutetaan Etelä – Savon osaamiskeskusverkoston koulutuksena (n. 1,5 op). Koulutetut lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilöt ovat valmistuttuaan osa Etelä – Savon alueelle rakennettua lähisuhdeväkivaltatyön osaamisverkostoa ja työskentelevät yksikössään lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilöinä.

Avainhenkilötyöskentely tulee olla kirjattuna koulutuksen suorittaneiden toimenkuviin.  Koulutus oikeuttaa lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden asiakkaiden vastaanottamiseen ja työskentelyyn noin 2 h/vko sekä toimimaan omissa yksiköissään puheeksiottokouluttajina (yksiköittäin neuvoteltava asia).

Puheeksiottokoulutus (3 h) on hyvä käydä ennen avainhenkilökoulutusta, mutta sen voi suorittaa myös avainhenkilökoulutuksen yhteydessä järjestettävänä erillisenä puheeksiotonkoulutuksena. Hakiessasi avainhenkilökoulutukseen ilmoitus siitä, että oletko käynyt puheeksiotonkoulutuksen, riittää.

Avainhenkilökoulutuksenrunko muodostuu puheeksiottokoulutuksen lisäksi ennakkotehtävästä, neljästä koulutuspäivästä (4 x 4h), niiden väliin sijoittuvista välitehtävistä (3) sekä lopputehtävästä.

Syksyn 2019 koulutuspäivät ovat: to 5.9, to 26.9, to 17.10, to 7.11. Koulutukset toteutetaan aamupäiväkoulutuksina (9.00 – 13.00). Poikkeuksena to 5.9 järjestettävä koulutus, joka on iltapäiväkoulutus (12 – 16).

Koulutuksen päätöstilaisuus, jossa koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen (Hyvät käytännöt – seminaari) järjestetään Mikkelissä vk:lla 48.

Tarkemmat tiedot koulutusrungosta, päiväohjelmista, paikasta, seminaaripäivästä yms. ilmoitetaan koulutukseen ilmoittautuneille myöhemmin.

Koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostitse: jarmo.romo@violary.fi tai kari.hallikainen@violary.fi

Tervetuloa koulutukseen!

 

 

Töihin Violaan?

Sosiaalityöntekijä
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9829050?searchPhrase=viola&locations=Mikkeli&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1

Sosiaalialan ohjaaja
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9829049?searchPhrase=viola&locations=Mikkeli&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1

Sosiaalialan erityisasiantuntija Lapsen hyvinvointi ja osallisuus erossa – hankkeeseen (2019-2021)
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9834556…

Sosiaalialan erityisasiantuntija, 2 paikkaa, Turvassa-kehittämishankkeeseen (2019-2021)
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9834544…

 

Yhdeksän asiantuntijajärjestöä jätti kannanoton lähisuhdeväkivallan sovittelusta perhe- ja peruspalveluministeri Annikka Saarikolle keskiviikkona 12.12. Järjestöt toteavat kannanotossaan, että lähisuhdeväkivallan sovitteluun sisältyy vakavia riskejä uhrin kannalta eivätkä sovitteluprosessit ole tuoneet muutosta tilanteeseen. Kannanotossa järjestöt esittävät, että lähisuhdeväkivallan sovittelusta nykyisessä muodossaan tulisi luopua.

Lue tiedote kokonaisuudessaan

Järjestöjen kannanotto lähisuhdeväkivallan sovittelua koskien

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Amnesty International Suomen osasto ry,Ensi- ja turvakotien liitto ryLyömätön Linja Espoossa ryMonika-Naiset liitto ryNaisasialiitto Unioni ryNicehearts rySeta rySetlementti Tampere ry ja Tukikeskus Varjo, Viola ry.

Euroopan laajuinen kampanja lähisuhdeväkivaltaa vastaan 26.11.–10.12.2018.

Väkivallan tekijöiden kanssa tehtävässä työssä tai niihin liittyvissä ohjelmissa puututaan sukupuoleen perustuvan väkivallan todelliseen syyhyn: väkivallan tekijöiden käyttäytymiseen ja heidän sisäistämiinsä haitallisiin uskomuksiin.

Lisätietoja:
www.work-with-perpetrators.eu

Viola ry:n työntekijä: kari.hallikainen@violary.fi

Marraskuun uutiskirje on ilmestynyt, ja pääset lukemaan sen tästä.
Lisäksi tässä on Violan puheenjohtajan talviterveiset.

Mukavaa talven odotusta!

Haemme innovatiivista, kokenutta ja perhekuntoutuksesta innostunutta perhetyön ammattilaista kiertävän perhekeskus Kiepin tiimiimme erityistyöntekijäksi. Tehtävää aikaisemmin hakeneet huomioidaan haussa.

Kiertävä perhekeskus Kieppi tarjoaa intensiivistä, päiväryhmämuotoista perhekuntoutusta eri paikkakunnilla Etelä-Savon seudulla. Toiminta pohjautuu vertaistuen ja sosiokulttuurisen innostamisen periaatteille.

Kiepin erityistyöntekijänä vastaat yhdessä työparisi kanssa kiertävän perhekeskus Kiepin toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Myös työparisi on kokenut perhekuntoutuksen asiantuntija. Tehtävänäsi on tukea asiakasperheidemme vanhemmuutta ja arjen hallintaa, vahvistaa perheen sisäistä vuorovaikutusta ja tukea lapsen turvallisen kiintymyssuhteen muodostumista. Työhösi kuuluu päiväryhmien käytännön toteutus sisältäen esim. ruokailujen järjestämisen ja toiminnalliset hetket. Toiminnan suunnittelussa ja asiakasohjauksessa teet laajalti yhteistyötä perheiden palveluja alueella tarjoavien toimijoiden kanssa. Varsinaisen päiväryhmätoiminnan ohessa toteutat mahdollisesti myös muita vanhemmuutta tukevia ryhmätoimintoja kulloisenkin tarpeen mukaan.

Edellytämme sinulta soveltuvaa sosiaali- tai terveysalan AMK-tutkintoa sekä työkokemusta perhekuntoutukseen liittyvistä työtehtävistä pikkulapsiperheille suunnattujen palvelujen piiristä. Olet joustava tiimi- ja verkostotyöskentelijä, et pelkää haasteita ja uuden oppiminen on sinulle luontevaa. Ajokortti sekä oman auton käyttömahdollisuus ovat välttämättömiä työn liikkuvan luonteen vuoksi.

Tarjoamme monipuolisen, itsenäisen sekä innostavan työtehtävän, kehittämismyönteisen työyhteisön sekä hyvät kouluttautumismahdollisuudet.

Noudatamme 6 kk:n koeaikaa. Työaika on 38 h/vko, ja työssä on mahdollisuus liukuvaan työaikaan.

Hakemukset ansioluetteloineen sekä mahdollisine suosittelijoineen vastaanottaa toiminnanjohtaja Sirkku Mehtola 14.11.2018 klo 16.00 mennessä. Yhteystiedot ja tiedustelut sirkku.mehtola@violary.fi, p. 044 529 0088, Olli Humalamäki, p. 044 0828283

Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9750854 

Kumppaneita ja lisätietoa