VIOLA – väkivallasta vapaaksi ry on perhe- ja lähisuhdeväkivallan avopalveluyksikkö.
Palvelemme sekä tekijöitä että uhreja.

Kevättä kohti

Violan asiakkaan kirjoittamaa:

”Olen matkalla kohti eheämpää itseäni. Olen huomannut, että päivä kerrallaan vointini on hiukan parempaa. En tunnista itseäni vuosien takaa ja epäusko siitä, että minä olen elänyt sen kaiken, on välillä liian hämmentävää ja surullista. Tänäkään päivänä en ihan täysin tunne itseäni ja luulen, että itseni löytämiseen kuluu vielä pitkä aika.

Eheytymiseni varrella olen löytänyt uusia, hyviä ihmisiä elämääni, joiden myötä olen ymmärtänyt, että maailmassa on olemassa ihmisiä, jotka aidosti välittävät sinusta sinun itsesi tähden. Eräs ihminen kerran kysyi minulta, että miksi olen sellainen kuin olen. Joskus vuosia sitten olisin ehkä vastannut, että ´koska tällainen minusta tehtiin´. Kuitenkin nyt pystyin vastaamaan, ´koska tällainen minä haluan olla, enkä mikään tai kukaan muu. ´ Olen oppinut olemaan oma itseni, enkä enää välitä siitä, mitä muut minusta ajattelevat. Vuosia kuvittelin olevani vääränlainen, enkä enää ikinä halua siihen mielikuvaan itsestäni takaisin.

Uudet ihmiset elämässäni ovat opettaneet minut taas luottamaan ihmisyyteen ja sen hyvyyteen, enkä voisi heille enempää kiitollisempi olla. Minä sekä lapset voidaan hyvin, ja luotan elämäni onnelliseen loppuun. Kun minulla on oikein vaikeaa oman itseni kanssa, luen Positiivisten ajatusten kirjasta seuraavan pätkän:

Ihminen tarvitsee ihmistä,                                                                                                                                                                        ollakseen ihminen ihmiselle,                                                                                                                                                                                                   ollakseen itse ihminen.                                                                                                                                                                                Lämpimin peitto on toisen iho,                                                                                                                                                             toisen ilo on parasta ruokaa.                                                                                                                                                                                                   Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,                                                                                                                                                        olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.                                                                                                                                                 Ihminen tarvitsee ihmistä.                                                                                                                                                                        Ihminen ilman ihmistä                                                                                                                                                                                on vähemmän ihminen ihmiselle,                                                                                                                                                        vähemmän kuin ihminen voi olla.                                                                                                                                                       Ihminen tarvitsee ihmistä.”

Miia

Share This Post:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Kumppaneita ja lisätietoa